|
 
Kontorplads.dk

Forside > KontorstolKontorstol

Kontorstolen skal passe til kropsmål og skal have de nødvendige muligheder for indstilling, dvs. kunne reguleres i forhold til arbejdsfunktion og varierede siddestillinger.
Her er en række ting som en kontorstol skal opfylde:

  • Den skal have et sæde, der giver mulighed for individuel tilpasning og varieret siddestilling. Sædehøjde, sædedybde og sædehældning skal kunne justeres.
  • Den skal være stabil og den skal kunne holde til personens vægt. For at få maksimal stabilitet anbefales det at kontorstolen har 5 ben.
  • Den skal have en afrundet forkant på sædet.
  • Den skal have et ryglæn, der passer til lænden, og som kan tilpasses i højde og hældning.
  • At den har et armlæn, som det er muligt at hvile armene på. Det skal være muligt at indstille armlænene i højden.

Indstilling af kontorstol

1) Indstil din kontorstols højde, så den passer til benlængde. Uanset om stolesædet er vandret, skal hele foden støtte på gulvet, uden at lårene bliver klemt på undersiden. Med vandret sæde skal stolen derfor indstilles lavere end med skråt sæde. Det kan anbefales, at sædet hælder let fremad, da det understøtter en god stilling af rygsøjlen.

2) Indstil sædedybden så der er ca. en håndsbredde mellem dine knæhaser og stolesædets forkant. 

3) Indstil ryglænet så det støtter i dit lændesvaj, ikke mellem skulderbladene. 

4) Armlæn skal indstilles, så de ikke hindrer dig i at komme helt ind til bordkanten. Armlæn skal altså indstilles så de er under bordplade højde.  
Kontorstolen skal ikke indstilles en gang for alle, da ingen siddestilling er god for kroppen i længere tid. Juster sædehældning, siddehøjde, ryglænet mv. flere gange dagligt, så du variere din arbejdsstilling.

Gulvet

Ovevej om du skal have et underlag under stolen, så du dels nemmere kan rulle, dels slider mindre på gulvet.
Du er her: Kontorstol - Alt om kontorindretning

Antivirus - Computerprogram - Hullemaskine - Printer - Regneark - Spyware - Tekstbehandlingsprogram - Telefax - Kontorplads -