|
 
Kontorplads.dk

Forside > Indeklima på kontoretIndeklima på kontoret

Indeklimaet på kontoret er vigtigt, for at man kan yde sit bedste. Det er derfor vigtigt for firmaet at der er sørget for et godt indeklima. Et godt indeklima for man bla. ved at sørge for at der er en tilfredsstillende ventilation, der udskifter luften, i forhold til hvor mange personer, der er i rummet. Der skal desuden sørges for at temperaturen ligger mellem 20 og 22 grader. Normalt er det ikke noget problemer at holde temperaturen oppe via radiatorer, det er langt sværere at holde temperaturen nede om sommeren, hvor solindfald giver stort varmetilskud til rummet. For at fjerne dette overskud af varme, så bliver man nød til enten at opsætte fancoils i rummet, som suger varm luft ind, køler det ned, og blæser den ud i rummet igen, eller sørge for at ventilationen kan blæse så meget underafkøler luft ind i rummet, at varmeoverskudet bliver fjernet.

Det store problem med både fancoils og underkølet ventilationsluft er at der kan opstå et andet problemet. Hvis den kolde luft når den opholdzone, hvor der sidder personer, inden den er blevet blandet ordentligt med den varme luft i rummet, så vil personerne opfatte det så træk.

Man kan gøre andet for at holde opskudet at varme nede. Man kan sørge for at der ikke er så meget varmetilskud fra diverse udstyr. Når der skal indkøbes computerudstyr, så er det altså vigtigt at man sørger for at købe den mest energirigtigt udstyr. Jo flere watt udstyret bruge jo mere varme udvikler det. Ved at købe energi rigtigt udstyr spare man altså ikke bare en masse strøm, man får også et bedre indklima.
Du er her: Indeklima på kontoret - Alt om kontorindretning

Antivirus - Computerprogram - Hullemaskine - Printer - Regneark - Spyware - Tekstbehandlingsprogram - Telefax - Kontorplads -