|
 
Kontorplads.dk

Forside > HjemmearbejdspladsHjemmearbejdsplads

Vil du gerne have en hjemmearbejdsplads, men du mener ikke at du har plads?. Du behøver ikke at have en masse plads for at lave en hjemmearbejdsplads. Løsningen er i stedet at etablere en arbejdsplads i f.eks. stuen, hvor pladsen bliver integreret i rummet. Vælg det rum hvor du føler dig bedst tilpas, og som er bedst egnet. Der er ingen grund til at sidde i et mørkt hjørne af huset, når man kan sidde i et lyst og dejligt rum, hvor man har alle de ting man gerne vil have..

En nem måde er at lave opsætte en lang hvid bordplade fra væg til væg i forbindelse med et vindue. Fordelen ved det er at du ikke har nogle generene bordben. Du kan derfor udnytte pladsen bedre. Du behøver ikke lave bordpladen meget dyb. Førhen blev man nød til at lave bordpladen meget dyb, hvis man skulle have plad til en computer plads, fordi skærmen var meget dyb. Men med de nye fladskærme har man ikke det problem. Prøv dig lidt frem hvor lidt dybe du behøver. Jo smallere bordpladen bliver jo mindre af rummet taget det. Samtidig kan du få lavet en række hvide hylder, hvor du udnytter højden af rummet. Anskaf dig en række flotte opbevaringskasser. På den måde kan du undgå rodebunker, der ligger på bordet. I stedet kan du tage din kasse ned, når arbejdsdagen begynder, og pakke tingene væk igen, når dagen er slut.

En anden mulighed er simpelthen at bruge spisebordet, og så have en bærbar computer man nemt tag pakke sammen, når familien skal til at spise.

Ved begge løsningen er det dog vigtigt at man sørge for at man kan have en rigtig arbejdsstilling, og ikke mindst en ordenlig kontorstol.

Fordele ved at arbejde hjemme:

  • Friheden! – Du har masser af frihed til at arbejde præcis på den måde du vil
  • Du disponerer selv din tid – Arbejd om natten hvis du bedre kan lide det, hold de pauser du vil osv.
  • Arbejdsro – Derhjemme kan du selv styre hvor meget larm der må være. Så længe man altså er alene hjemme.
  • Mere tid til privat – Du kan få mere tid til at være sammen med venner, familie, kæreste/ægtefælle
  • Ingen transporttid – Du kan gå på arbejde 2 minutter efter du er stået op.

Ulemper ved at arbejde hjemme:

  • Risiko for at blive forstyrret – med den ekstra tid du har, forventer folk ofte at du tager vare på deres interesser med det samme. Det er ofte ting såsom at svare på beskeder/opkald, ordne huslige pligter eller noget andet. Andre kan have svært ved at give dig fred og plads til at arbejde
  • Mangel på input – Når man sidder alene derhjemme, er det ikke ligetil at få brugbare input. At spørge sin mor til råds om ting hun ikke aner en dyt om, vil i sidste ende bare få beslutningsprocesserne til at trække ud.
  • Mangel på sociale relationer – Når du sidder derhjemme dag ud og dag ind, kan man hurtigt falde ned i et hul, hvor man ikke ser andre mennesker. Det kan godt blive deprimerende i længden.
  • Ingen økonomisk sikkerhed – Medmindre din virksomhed er meget langt fremme, kan økonomien godt være meget stram. I starten måtte jeg selv ofte finde ting af værdi i kælderen og sælge det for at kunne betale regninger.
  • Problemer med at motivere sig selv og holde fokus. Når man har TV, musik og andet i nærheden, så kan de være svært at holde fokus.

 

 
Du er her: Hjemmearbejdsplads - Alt om kontorindretning

Antivirus - Computerprogram - Hullemaskine - Printer - Regneark - Spyware - Tekstbehandlingsprogram - Telefax - Kontorplads -